×

Wilt u zich ook aanmelden voor onze website?

Aanmelden

Wilt u contact opnemen met ons?

Contact

blog-item

Juristen Kiezen

Vind de juiste jurist of advocaat

Waarom je een arbeidsjurist moet inschakelen bij ontslag

25-04-2023

Wie ontslagen wordt doet er goed aan zich optimaal te prepareren. Er valt in Nederland namelijk bij ontslag meer te halen dan 'slechts' de transitievergoeding. Reden genoeg om een arbeidsjurist in te schakelen en er bij ontslag alles uit te halen.

Transitievergoeding

De werkgever is verplicht om bij ontslag een transitievergoeding uit te keren. Op het eerste gezicht best een aardig bedrag, afhankelijk van de duur van je dienstverband. Maar in de praktijk kan deze wettelijke ontslagvergoeding tegenvallen, ook gezien de belasting die je erover moet betalen. Derhalve is het goed om een arbeidsjurist in te schakelen en niet zomaar genoegen te nemen met een ontslagvergoeding. Voor een leek is het moeilijk in te schatten wat een redelijke ontslagvergoeding is. Een andere reden om de onderhandelingen bij ontslag via een jurist te laten verlopen is om onaangename onderhandelingen te vermijden. 

Meer dan geld

Niet iedereen weet dat er bij ontslag vaak meer is binnen te slepen dan een ontslagvergoeding. Zo kun je een loopbaan- of outplacementtraject afdwingen. Reuze handig om te inventariseren of je huidige werk nog steeds is wat je wilt doen. En een loopbaancoach kan je bijvoorbeeld ook studieadvies geven afgestemd op jouw career change. Een arbeidsjurist is niet goedkoop maar de investering vaak meer dan waard gezien de inzet van vaak vele duizenden euro's die gepaard gaan bij ontslag. Bedenk ook dat er voor een werkgever best veel ruimte is voor extra vergoedingen bij ontslag. Want een werkgever zit simpelweg niet te wachten op ellenlange juridische procedures en gedoe met personeel.