×

Wilt u zich ook aanmelden voor onze website?

Aanmelden

Wilt u contact opnemen met ons?

Contact

blog-item

Juristen Kiezen

Vind de juiste jurist of advocaat

Juridische vacatures op hoogste niveau sinds begin coronacrisis

13-03-2021

Het aantal juridische vacatures bereikte in het 4e kwartaal van 2020 het hoogste niveau sinds het uitbreken van Covid-19. Met name juniors en mediors zijn gewild. Dat blijkt uit de jaarlijkse Salary Survey van Robert Walters. 

Cijfers vacatures

In het 4e kwartaal waren er 2600 vacatures voor juridisch personeel. Een stijging van 17 procent ten opzichte van het 3e kwartaal, en tevens het hoogste aantal van 2020. Vooral naar juniors en mediors is veel vraag. Niet alleen vanuit de advocatuur maar in het bijzonder vanuit het bedrijfsleven. 

Invloed van Covid-19

De stijgende vraag naar junior- en medior-juristen vanuit het bedrijfsleven heeft veel te maken met Covid-19. Vanwege de daarmee samenhangende bedrijfsrisico's, contractmanagement en herstructureringen zijn juristen gewenst. De specifieke vraag naar juniors en mediors kent ook een eenvoudige financiële reden: zij zijn goedkoper dan oudere juristen. 


Salarissen

Met de toenemende vraag naar de schaarse junior- en medior-juristen ligt het voor de hand dat de salarissen voor deze groepen in 2021 zullen stijgen. Tegelijkertijd geldt dat veel juristen vanwege corona op hun huidige functie blijven zitten waardoor er weinig instroom is, waardoor de juniors en mediors nog sterker komen te staan. Voor senior juristen lijkt het tegenovergestelde te gelden voor 2021 en men verwacht dat de salarissen voor hen gelijk zullen blijven.