×

Wilt u zich ook aanmelden voor onze website?

Aanmelden

Wilt u contact opnemen met ons?

Contact

kenniscentrum-item

Juristen Kiezen

Vind de juiste jurist of advocaat

Problemen met een jurist?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je niet tevreden bent over de jurist. Of het nu gaat om de werkwijze, communicatie, persoonlijke klik, kosten, voortgang of het eindresultaat. Hieronder vind je een aantal tips voor dit soort situaties.

Onderling overleg

Als je klachten hebt, bespreek deze dan eerst met de jurist. Veel kantoren hebben een klachtenprocedure, informeer hiernaar. Het uitpraten van een probleem kan vaak al verhelderend werken, zowel voor de jurist als jezelf.

Problemen met een jurist

Als het onderlinge overleg met de jurist geen uitkomst biedt, dan kun je een aantal stappen ondernemen. Als een jurist is aangesloten bij een branchevereniging dan zou je deze om advies kunnen vragen. Ook kun je, al dan niet in overleg, een andere jurist naar de zaak laten kijken. Als dat allemaal niet werkt, dan kun je maar het beste uit elkaar gaan, waar mogelijk in goed overleg. Bedenk dat de jurist ook niet zit te wachten op een langlopend conflict, bijvoorbeeld vanwege zijn of haar reputatie.

Problemen met een advocaat

Bij advocaten bestaan er verschillende klachtenprocedures. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de Orde van Advocaten. Of je kunt een klacht indienen bij de Geschillencommissie Advocatuur of de tuchtrechter. Als je je klacht voorlegt aan de Geschillencommissie Advocatuur dan moet het advocatenkantoor hierbij wel zijn aangesloten.