×

Wilt u zich ook aanmelden voor onze website?

Aanmelden

Wilt u contact opnemen met ons?

Contact

kenniscentrum

Juristen Kiezen

Vind de juiste jurist of advocaat

Tips voor het vinden van een jurist of advocaat

Hoe vind ik de juiste jurist? Wat is het verschil tussen een jurist en advocaat? Welke keurmerken zijn relevant? In ons kenniscentrum vind je praktische tips voor het vinden van de juiste jurist of advocaat.

Wat is een jurist?

Een jurist is doorgaans iemand die een rechtenstudie op hbo- of universiteitsniveau heeft afgerond. Onder het brede begrip 'jurist' vallen verschillende soorten juristen.

Lees verder

Het verschil tussen een jurist en advocaat?

Elke advocaat is een jurist, maar niet iedere jurist is een advocaat. Dat is direct het antwoord op de vraag. Maar waarom is dit relevant om te weten?

Lees verder

Met welke zaken kan ik terecht bij een jurist?

Voor welke zaken kan een jurist worden ingeschakeld en is een advocaat niet verplicht?

Lees verder

Hoe vind ik de juiste jurist?

Voor een buitenstaander is het lastig om een goede jurist te vinden. Zelfs voor een jurist is dit nog niet zo eenvoudig. Er bestaan nu eenmaal geen officiële ranglijsten.

Lees verder

Hoe houd ik grip op de juridische kosten?

Hoe houd ik grip op de juridische kosten? De uurtarieven van juristen, meer in het bijzonder advocaten, zijn een veelbesproken thema. 

Lees verder

Problemen met een jurist?

Wat als je niet tevreden bent over de jurist? Bijvoorbeeld als het gaat om de werkwijze, communicatie, persoonlijke klik, kosten, voortgang of het eindresultaat. 

Lees verder

Eerste gesprek met jurist

Een kennismakingsgesprek mag doorgaan niet ontbreken voordat je in zee gaat met een jurist. Maar wat zijn de belangrijke punten die je dan wilt bespreken?

Lees verder

Wat is een advocaat?

Op het moment dat de jurist tot advocaat beëdigd is, mag hij de beschermde titel advocaat gebruiken. 

Lees verder

Wanneer is een advocaat verplicht?

Voor sommige zaken ben je verplicht om een advocaat in te schakelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om vorderingen boven 25.000 euro. 

Lees verder